Øyrekka er kjent som «Gullrekka»

Alle øyene i øyrekka nord for Frøya har sine spesielle særpreg og historie. Felles for dem er kystkulturen og havet som matfat.

Her finner du Froan naturreservat og landskapsvernområde, som er et Ramsarområde. Det betyr at det er spesielt vernet på grunn av sin verdi for fugle- og dyreliv. Det er forbudt å gå i land i Froan naturreservat i perioden 1. april til 10. august.

Sula

Sula

Sula

Sula er kalt «byen i havet» fordi det er så mange hus i et flatt landskap som stiger opp fra havet når du nærmer deg. Sula var tidligere et viktig fiskevær med alle de samfunnsinstitusjoner som følger med.

Det er fortsatt flere fastboende og øya har både butikk og kirke.

Sula fyr ble i 1909 bygget på øyas høyeste punkt, Sulahaugen, 35 meter over havet.

På Sula kan du overnatte på Sula rorbuer eller i Fyrvokterboligen. Besøk Terna Pub & Leia Havkro for en god matbit.

Du kommer deg hit med ferge fra Dyrøy på Frøya.

Bogøya

Bogøyvær

Supen Pøbb på Bogøyvær

På Bogøya er det fine turmuligheter og flotte forhold for fiske, dykking og ferie. Bogøyvær består av de to øyene Bogøy og Smaløy, som er knyttet til hverandre med hengebru. Bogøya har rundt 15 fastboende. Supen Pøbb er en populær møteplass for fastboende og tilreisende.

Mausund

Mausund

Mausund

Mausund er det mest befolkningstette stedet i øyrekka utenfor Frøya, med rundt 200 innbyggere. Her er det fiskemottak, skole, idrettsanlegg og svømmehall. Det er funnet spor etter menneskelig aktivitet så langt tilbake som steinalderen.

Målt i antall båter i drift, er Mausund det største fiskevær mellom Røst i Nordland og Møre og Romsdal.

På Mausund er det butikk. Overnatting får du blant annet på Mausundgløtt og Den Muntre Matros.

Vingleia

Vingleia fyr ligger nord for Frøya, ikke så langt fra Mausund. Navnet er trolig avledet av ”leia som er utsatt for vind”. Fyrstasjonen ble etablert i 1921. Det er mulig å overnatte på fyret.

Gjæsingen

Gjæsingen ligger i Froan. Været hadde en gang nesten 200 innbyggere, to fiskemottak og mye aktivitet. I dag er det tre fastboende som bor her.

Sørburøy

Sørburøy er den største øya i Froan. Sørburøy er nesten delt i to, og den nordre delen av øya heter Nordøya. De fleste av de 40 fastboende bor på Nordøya, som også huser butikk, hurtigbåtkai og fiskerikai. Se deres Facebookside.

Sauøy

Sauøya

Sauøya

På Sauøy ligger Froan kapell fra 1904 – et flott kirkebygg midt mot storhavet. Her er det beitemarker og dyrket areal, og det drives sauehold. Det er betydelig tilflytning til øya i sommerhalvåret.

Finnværet

Finnværet fyr ligger nordvest i Froan. Finnværet Fyr AS står for vedlikehold og oppussing av fyrstasjonen. De jobber for å berge fyret fra forfall, og for å ruste det opp til forsiktig økoturisme.

Halten

Halten

Halten

Halten kan du bo og feriere i et rent og maritimt miljø langt fra byens mas og jag. Det tidligere fiskeværet  ligger lengst øst i øygruppen Froan. Halten fyr ble etablert i 1875 og ble avbemannet i 2005.

Stiftelsen Halten Nekolai Dahls Minne har som formål å forvalte eiendommene på fiskeværet Halten. Stiftelsen skal bidra til å vedlikeholde og utvikle øygruppen og fiskeværet Halten til et levende og aktivt kystkulturminne, samt legge til rette slik at historisk og ny viten kan formidles og utvikles.

Stiftelsen Halten har sengplass til ca. 50 personer.

Båttransport

 

Øyrekka billedgalleri

Øyrekka.no

 

 

 

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit