Kortreist mat med de beste lokale råvarer

Hotell Frøya serverer deg sjømat i ulike varianter

Hotell Frøya serverer deg sjømat i ulike varianter

-Vi er stolte av de lokalene råvarene vi kan tilby rett utenfor døra vår! sier Stig Bremnes ved Hotell Frøya. En hjemmekoselig atmosfære og vertskap som forteller deg om maten gir deg god apetitt!

Maten på Frøya og Hitra er i stor grad preget av havets frukter og viltkjøtt. Med storhavet rett utenfor har de rik tilgang til råvarer som krabbe, kamskjell, sjøkreps, ulike typer fisk, selkjøtt og ikke minst oppdrettslaks.

Frøya og Hitra er i dag blant verdens største produsenter av oppdrettslaks og krabbe

Frøya og Hitra er i dag blant verdens største produsenter av oppdrettslaks og krabbe.

Hva med et deilig laksemåltid?

Vilretter fra villsau, hjort og rådyr

Du kan også nyte viltretter fra villsau og hjort om du foretrekker det. Frøya og Hitra har rik tilgang på hjort, rådyr og villsau som de har spesialisert seg på å videreforedle. De har også en lokal produsent av ost og økologisk kalv.

I gamle dager ..

Sjømat på flis

Sjømat på flis

På 1800 tallet-var det stor forskjell mellom hverdag og fest. Ofte var det sild og brød hele uka, men til fest var det ferskt kjøtt og rømmegrøt. Datidens mat var kraftig, til hardt arbeidende folk. Likeledes var måltidet det tidspunktet da alle ble samlet – det sosiale midtpunkt.

I dag ..

Ikke bare har vi forandret kostholdet og tradisjonene, men den internasjonale innflytelsen har gjort sitt. Allikevel har mange spisesteder på Trøndelagskysten sett viktigheten av å ta tilbake en del av tradisjonsmaten på sine menyer. Det at de nå trekker frem disse tradisjonene underbygger det arbeidet og den kvaliteten på maten som mange i foreldregenerasjonen la sjela si i.

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit