Museet Kystens Arv gjenåpner 22. juni.

Åpningshelgen på Museet Kystens Arv er pakket med aktiviteter for både store og små. Det blir Sankthansfeiring, undervannssafari, litteraturkveld, friluftsgudstjeneste i amfiet, og åpningsfest for deres nye spiseri «Flo og Fjæra». Du kan lese mer om programmet her.

Museet Kystens Arv har aktiviteter for hele familien, og ved nyåpningen kan de tilby både nye og gamle aktiviteter.

Båtskott trebåtbyggeri

Båtskott trebåtbyggeri

Båtskott trebåtbyggeri. Foto: Museet Kystens Arv

Båtbyggerne på Museet Kystens Arv i Rissa bygger trebåter etter gammel tradisjon. Se og lær om hvordan de tar vare på gammelt håndverk innen kystkulturen. Du kan besøke båtbyggerne og se hvordan de arbeider fra mandag til fredag mellom kl. 08 – 15.30.

 

Barnas håndverkshus

Barnas håndverkshus

Barnas håndverkshus. Foto: Museet Kystens Arv

I barnas håndverkshus får du prøve å høvle, klinke og spleise. Eller du kan bygge din egen båt, og sjøsett den i bassenget utenfor.

Her er det altså barna som er håndverkerne og som holder høvelen eller saga. Barna får prøve tradisjonelle verktøy, og kan lage hva de vil – kanskje en racerbåt med strikkpropell? Eller en katamaran? Eller bare ei veldig godt høvla fjøl?

 

Oppdrag «Håp for havet»

Oppdrag "Håp for havet"

Oppdrag «Håp for havet»

Bli med på Oppdrag «Håp for havet»! Dette er et spennende rebusløp som leder deg gjennom hele museet, på jakt etter Martin Matros. På vegen lærer du om plastsøppel, forurensning og hva vi kan gjøre for å redde havet.

Inne i utstillingen «Håp for havet» er det i tillegg ulike oppgaver dere kan løse.
Kanskje klarer du hele oppdraget, og vinner en premie?

Oppdraget passer best for barn i alderen 4-12 år.

Mer informasjon.

Roing i elva

Roing i tradisjonsbåter.

Roing i tradisjonsbåter. Foto: Museet Kystens Arv.

På Museet Kystens Arv kan dere få ro tradisjonelle båter, helt selv!

Den oppdemte Prestelva er et avgrenset å trygt område å ro på. Her kan både barn og voksne få testet sine ro-ferdigheter, og dra på oppdagelsesferd i elva. Lær forskjellen på å ro og å «hamle», og hvordan du snur båten bare ved hjelp av årene. Og hvordan fungerer egentlig en tradisjonell «styrvol»?

Mer informasjon.

Helleristningene på Stykket

Helleristningene på Stykket

Helleristningene på Stykket. Foto: Museet Kystens Arv.

Bare en liten gå- sykkel- eller biltur unna museet ligger helleristningene på Stykket. Her har fem store elgfigurer blitt risset inn i bergveggen, sannsynligvis i begynnelsen av yngre steinalder (år 4 000 – 2 000 f.Kr.).

Ved helleristningene er det plakater med informasjon, og det er QR-koder som du kan scanne for å få mer informasjon på mobil eller nettbrett.

Mer informasjon.

Vandre i den historiske rosehagen

Rosehagen

Rosehagen. Foto: Museet Kystens Arv.

Like ved museet ligger gamle Stadsbygd Prestegård, med sin historiske rosehage. Hagen ble anlagt på 1720-tallet, og har over 70 ulike historiske rosesorter og mer enn 200 rosebusker i alt. Den eldste er fra rundt år 100 etter kristus, mens de fleste sortene er fra 16-, 17- og 1800-tallet. Hagen er restaurert på dugnad, og det legges ned utallige dugnadstimer i året her. I blomstringa er det både et vakkert syn og en fantastisk blomsterduft som fyller hagen.

Hagen er åpen for alle. For grupper er det mulig å få omvisning, ved bestilling på forhånd.

Spiseriet «Flo & Fjæra»

Spiseriet "Flo og Fjæra"

Spiseriet «Flo & Fjæra». Foto: Museet Kystens Arv.

Flo & Fjæra er et spiseri med fokus på lokalmat, gode råvarer, tradisjonskost og sjømat. Her serveres alt fra enkel håndmat til dagens buffet og 3 og 5-rettere.

For oppdatert meny og åpningstider, se www.kystensarv.no eller Flo & Fjæra på Facebook.