Nordlys over Bessaker, Roan. De siste dagene har Trøndelagskysten opplevd et fantastisk nordlys! Foto: http://de.andrebessaker.com/

Nordlys over Bessaker, Roan. De siste kveldene og nettene har Trøndelagskysten opplevd et fantastisk nordlys! Foto: andrebessaker.com/

Påska er overgangen til våren på Trøndelagskysten! Lyset er tilbake i fullt monn – like flott i sol som i storm. Mange fascineres av de raske omskiftingene av lyset, gjerne fra minutt til minutt når været er slik.

Se Instagrambilder fra flotte motiver fra Trøndelagskysten.

Tjelden er kommet og det er liv og røre i fjæra!

Tjelden er kommet og det er liv og røre i fjæra!

Tjelden er kommet – det er offisielt vår!

Et sikkert vårtegn er når tjelden kommer tilbake fra sørligere områder rundt Nordsjøen. Den karakteristiske lyden kubik, kubik, kubik høres på strendene hvor den er på leting etter mat.

Norsk Ornitologisk Forening har artslister hvor de registrerer de enkelte artene av fugler – se Fosen Lokallag og Hitra-Frøya lokallag.

Å vandre langs fjæra og observere fuglelivet kan gi flotte natur- og foto-opplevelser. Ørland Våtmarkssenter gir deg et faglig innblikk i arter du finner på Trøndelagskysten om du er interessert i fugletitting.

Fishy business på Frohavet. Her dras det inn småsei!

Fishy business på Frohavet. Her dras det inn småsei! Foto: Jannicke Husevåg

Bli med på fisketur!

Ta med deg familien, lei en båt om du er sjøkyndig eller bli med på en organisert fisketur i gruppe med andre.

Husk vidvinkel på kameraet – kanskje får du en storfisk på kroken ..

Bli med på en real fisketur ved Frøya og Hitra med folk som vet hvor de gode fiskeplassene er. Ta med noen venner og snakk med de som kjenner området godt.

Som gruppe er det en flott opplevelse å ta en felles båttur med fiske, foto og naturopplevelser.

Ørne-sel og hvalsafari

Visste du at Trøndelagskysten er et ypperlig sted for å observere havørn?

Er du heldig kan du få en fantastisk opplevelse når havørna seiler på luftmassene nær deg ..

«Rogers Eventyrlige Verden» på Frøya tar dere med på trippelsafari – opplev ørn, sel og niser! Frøya har over 5000 holmer og skjær. Blant disse finner du gamle fiskevær og fuglekolonier. Se filmklipp.

I Bessaker kan du bli med på fisketur på havet. Kanskje får dere se havørn, sel og hval? Selv om det siste er mer sjelden er mulighetene der.

Finn frem sykkelen - det er vår!

Finn frem sykkelen – det er vår! På Ørlandet er terrenget flatt og godt egnet for din neste sykkeltur

Finn frem sykkelen – det er vår!

Stram kjedet, fyll luft i dekkene, prøvesitt sykkelen – er du klar for å møte våren fra sykkelsetet? Hvis ja, er Trøndelagskysten et godt alternativ!

På en sykkeltur mellom Garten over Storfosna til Kråkvåg opplever du naturen på en sterk og nær måte. Havet er hele tida ved din side eller ikke langt unna. Ørland Kulturhus leier ut sykler og gir deg sykkelkart.

Hitra og Frøya er også godt egnet for sykkel.

Strandbaren på Stokkøya - natur, kultur, mat og opplevelser!

Strandbaren på Stokkøya – natur, kultur, mat og opplevelser! Foto: Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren

Hulevandring, buldring og hvite strender

Kombiner hulevandring og havutsikt på Harbak, Åfjord. Gå inn i Harbakhulen! Du kan gå ca. 100 m innover – en spennende opplevelse! Ta med lommelykt og kamera.

Harbak er et velkjent sted for fjellklatring og buldring (klatring uten tau over steiner og i fjellvegger). Men du kan gå langs en sti og trapp opp til hulen – ca. 20 min.

Sjekk ut KystNorge sin arrangementskalender for Trøndelagskysten

Sjekk ut KystNorges arrangementskalender for Trøndelagskysten

Arrangementer gjennom våren

Få gjerne med deg noe kulturelt på turen – musikk, teater, korsang, ei utstilling, en rockekonsert eller et foredrag! Se KystNorge sin arrangementskalender for Trøndelagskysten.

Kortreiste Matopplevelser

Nyt en delikat fiskesuppe på Hotell Frøya!

Nyt en delikat fiskesuppe på Hotell Frøya!

KystNorge er et sentrum for gode matopplevelser basert på kortreiste råvarer fra sjøen og havet.

Dra på en kulinarisk reise fra på Trøndelagskysten der du kan få med deg smaksopplevelser på retter basert på laks, krabbe, sjøkreps, kamskjell, skalldyr .. alt det gode fra havet!

Og hva er vel bedre enn å sitte på kaikanten og nyte vårens første utepils eller annet leskende – enten du nå velger Knarren Kro på Hitra, Strandbaren på Stokkøya, Bryggekaféen i Råkvåg eller andre flotte steder på Trøndelagskysten ..

God søvn etter begivenhetsrike dager

Overnattingsmulighetene på Trøndelagskysten er fra rorbu til hotell. De fleste har et godt aktivitetstilbud til deg enten dere kommer som familie, vennegjeng eller er på en firmareise.

De deler gjerne sine anbefalinger med deg for opplevelser og aktiviteter!

Foto øverst på siden: www.andrebessaker.com