Opplev Frøya – en smak av kysten

Sletringen fyr, Frøya

Sletringen fyr, Foto: Siw Aina Srømøy

Frøya ligger omkranset av et fantastisk øyrike med mer enn 5400 holmer og skjær. Den særegne naturen gir muligheter for en rekke spennende opplevelser og aktiviteter.

Hotell Frøya tilbyr kortreist mat basert på de beste råvarene i regionen. Ved siden av mye god mat og fine skalldyr, serveres også hjort og villsau med fantastisk smak av kysten.

Med Hotell Frøya som base kan du oppleve øyriket på nært hold, og nyte lokal mat og drikke fra Hitra og Frøya.

Fra kr. 1.090,- i dobbeltrom inkl. frokost og 3 retters meny av
lokal mat.

Tlf: 72 46 45 00, epost: post@hotellfroya.no, www.hotellfroya.no

Blå strek

Matkultur og opplevelser på Hitra

Fillan, foto Krzysztof Zboralski

Fillan, foto Krzysztof Zboralski

Hitra ligger midt mellom Kristiansund og Trondheim. Øyriket med 2500 øyer, holmer og skjær har rik tilgang på delikatesser fra sjø og land. Her finnes flere prisbelønnede lokalmatprodusenter, og lokale ølbryggeri.

Hotellene samarbeider tett med lokale leverandører, som gir både kunnskap og tilgang på førsteklasses råvarer. De tilbyr også skreddersydde opplevelsespakker og matreiser.

Hjorten Hotell Hitra: overnatting i dobbeltrom, en utsøkt tre retters middag og rikholdig frokost av lokale råvarer. Fra kr 1.090 pr person i dobbeltrom, enkeltrom kr 1.390.

Tlf 404 45 010, epost post@hjortenhotell.no, www.hjortenhotell.no

Ansnes Brygger: overnatting i flersengsrom i leilighet, den ultimate skalldyrsopplevelsen «Alt på bordet» og frokost. Fra kr 1.390 pr person i flersengsrom. Kr 300 i tillegg for enkeltrom.

Tlf 924 23 835, epost post@ansnesbrygger.com, www.ansnesbrygger.no

Blå strek

Ørland – midt i Norgeshistorien

Kjeungen, foto: Leif Harald Hanssen

Kjeungen, foto: Leif Harald Hanssen

Ørland ligger kun en times båtreise fra Trondheim, og byr på spennende historie og attraksjoner. Ørland er også kalt ”lille Danmark”, da terrenget er flatt, og dermed godt egnet for fine sykkelturer til mange av de historiske attraksjonene. Ørland Kultursenter leier også ut segway, en ny og artig måte og bevege seg rundt på. Med sitt flate landskap og særpregede lysforhold, er Ørland et yndet sted for malere. Flere naturområder er vernet pga av fauna og fugleliv.

Ørland Kysthotell ligger på kaikanten. I det frodige landskapet med hav på tre sider, med det vide himmelhvelvet hvor skyene aldri er i ro, er naturen selv mesteren som stadig skaper nye malerier.

Fra kr. 900 per person i dobbeltrom, inkludert dagens 2-retters middag av lokal mat.

Tlf: 72 51 33 00, epost: post@kysthotell.no, www.kysthotell.no

Blå strek

Friluftsteatret «Den siste viking» i Rissa 17.-28.8.2017

Foto: Bernt Brevik

Den siste viking, foto: Bernt Brevik

Velkommen til Norges mest spektakulære spel, og bli kjent med fiskerbondens hverdag, blodslitet og den endeløs kampen mot naturkreftene. Med «Den siste viking» skapte Johan Bojer et verdig minnesmerke over de menn som drev Lofotfiske før motoren og snurpenota og fabrikkskipene overtok. Her
er den dramatiske historien om slaget i Trollfjorden, der fiskerne gikk til direkte aksjon mot storkara som ville stenge dem ute fra fiskefeltet. Stykket spilles på friluftsscenen til Museet Kystens Arv – ved den idylliske Prestelva – med Trondheimsfjorden som bakteppe.

Opplev mer av kystkulturen langs «Perler på en snor» i Rissa. Fra Stadsbygd og Museet Kystens Arv triller små kystperler ut hele veien opp til Råkvåg og bryggerekka med fiskerimuseum, kunstutstilling og flere serveringssteder.

Fra kr 800 pr person, inkluderer omvisning, middag med lokal mat, billett til «Den
siste viking» og overnatting i enkle, autentiske omgivelser på Museet Kystens Arv.

Tlf: 73 85 55 60, epost: aud@densisteviking.no, www.densisteviking.no

 

Finn flere Matreiser i Norges matregion