Kvernes stavkirke

Kvernes stavkirke. Foto: Hans Ohrstrand

Kvernes stavkirke. Foto: Hans Ohrstrand

Kvernes stavkirke er en av de yngste og største stavkirkene i Norge. Bygd på 1300 tallet, før svartedauden rammet Norge. Kirken er av Møretypen og tjærebredd med skorder for å greie det tøffe været på kysten. Østveggen er særlig vakker. Den ble ombygd i 1633 og fikk da større kor, benker og vinduer. Kirken er rikt utsmykket. Spesielt vakker er altertavlen og prekestolen. Stavkirken ligger flott til sammen med sognekirken som er fra 1893. Den er en av de kirkene som har flest besøk i Norge.

Gamle Kvernes bygdemuseum

Gamle Kvernes bygdemuseum. Foto: Berit Johanne Vorpbukt

Gamle Kvernes bygdemuseum. Foto: Berit Johanne Vorpbukt

I samme område som stavkirka ligger Gamle Kvernes bygdemuseum. Museet danner et kystgårdsmiljø slik det kunne være på 17-1800 tallet. Museet har tradisjonsrike arrangementer med liv i husene. Skiftende utstillinger gir muset innblikk i dagliglivet fra de som levde før oss og linjer frem til i dag.

Museet har en arkeologisk utstilling om Fosnakulturen, og er åpent i sommersesongen og for bestilling hele året.

Klippen bedehus

Klippen er et bedehus fra 1920 tallet som er flyttet til området. Huset utfyller området og her kan grupper bestille bevertning etter ønske. På sommerhalvåret er det kunstutstillinger og små konserter.

Kvernes vandringssti

Området har en vandringssti på 4,2 km der vi passerer alle disse plassene. Tar du kontakt legger vi opp program eller om du ønsker å gå en stille stund for deg selv. På denne vandringen passere vi også gravhauger fra vikingtiden.

Mer om Kvernes kulturområde.