Selger Norge i Kina

Kinserne satte stor pris på ostene til Bodil Birkeland på Hitra Gårdsmat

Kineserne satte stor pris på ostene til Bodil Birkeland på Hitra Gårdsmat. Foto: Roberto Sysa Moiola

KystNorge var i fjor vertskap for en gruppe kinesiske turoperatører, som besøkte kysten av Trøndelag. Gruppen bodde på Ørland Kysthotell og besøkte bl.a. Austråttborgen og var med på en rundtur på Hitra og Frøya.

Å Holde en levende laks!

Besøket på Salmar sitt anlegg Innovamar på Frøya var meget populært.  Det slo dem hvor ren og gjennomført slakteriprosessen var. Å ta opp en levende laks med håv og holde den i hånden – ekstraordinært! Etterpå ble det servert sashimi i kantina. Jing Ling (Plus Tour AS) som er turoperatør i Trondheim var kontaktledd mot kineserne. En anerkjent fotograf fra Italia, Roberto Sysa Moiola, tok flotte bilder på turen.

Profilering i Conde Nast Traveller – et av verdens største reislivsmagasiner

Kysten av Trøndelag blir markedsført i Conde Nast Traveller. Foto: Roberto Sysa Moiola

Kysten av Trøndelag blir markedsført i Conde Nast Traveller. Foto: Roberto Sysa Moiola

Et resultat av visningsturen er at KystNorge blir markedsført i et av verdens ledende reiselivsmagasiner – Conde Nast Traveller, i den kinesiske utgaven av magasinet. -Dette er et stort bevis på at vi gjør ting riktig! sier Mats Forsberg (daglig leder i KystNorge). -Det skaper reiselyst for kinesere i hele sydøst-Asia da skriftspråket i artikkelen er mandarin. Dette har allerede generert trafikk i form av en gruppe kinesere som var på Fosen i høst.

Mat- og naturopplevelser!

Kineserne bodde også på Hotell Frøya hvor de ble servert fra havets delikatesser. De satte stor pris på Bodil Birkelands oster på Hitra Gårdsmat hvor de spiste lunsj. Videre var de på Kystmuseet og var med Jørgen Fjeldvær ut til et visningsanlegg for oppdrett.

-Det var tydelig at kystlandskapet og mulighetene for store naturopplevelser gjorde inntrykk på hele delegasjonen, sier Mats Forsberg. -At det var lite folk her ute var også spesielt.

Foto øverst på siden: Roberto Sysa Moiola