Se havørn på kysten av Trøndelag

Havørn finnes langs store deler av Trøndelagskysten, og du observerer den i vår region gjerne langs kysten av Fosen og på Hitra og Frøya.

Havørnen er Norges største fugl målt i vingespenn. Hunnen kan være opptil 2,40 m i vingespenn. Den er kåret til Sør-Trøndelag sin fylkesfugl – mye pga. den store utbredelsen den har langs kysten vår. Havørn ble totalfredet i Norge fra 1968.

Ta med fotoapparat og skap dine unike ørnebilder. Naturopplevelsene langs kysten av Trøndelag venter på deg!

 

Lokalkunnskap og transport

Rogers Eventyrlige Verden hjelper deg med transport til steder for du kan observere havørn. «Den gjemte kystlinja» ved Frøya og Hitra er et skattkammer for unike naturopplevelser.

Opplev Frøya med MS Frøycruise og andre båter tilpasser turen etter dine ønsker. De  samarbeider med  serverings og overnattingssteder i øyregionen og gir dere en uforglemmelig opplevelse.

Matopplevelser

Prøv kortreist og lokalprodusert mat mens du tilbringer tid på Trøndelagskysten. Regionen er verdensledende på produksjon av atlantisk laks. Sjømat står på menyen til de fleste spisestedene. Villsau og hjort er andre favoritter i denne del av Norge.

Du finner  en rekke gode spisesteder langs kysten av Trøndelag, på Hitra /Frøya og på øyrekka utenfor. Det er restauranter, kro, bar, pub, m.m.

Overnatting

Enten du foretrekker overnatting i sjøhus /rorbu, hytter, hotell, brygger eller annet finner du gjerne et alternativ som passer for dere. Se vår oversikt over ulike overnattingssteder.

 

Foto på toppen av siden: Svein Wik