Dalpro på Hitra har i en årrekke vært i toppsjiktet blant norske kjøttprodusenter. Med ypperlige råvarer i form av villsau og hjort fra Hitra og Frøya har bedriften utviklet et produkt som er lett å anbefale.

Villsau er gourmet-mat

pinnekjott2Fra et kulinarisk perspektiv er villsauen svært spennende. Kombinasjonen av beiteforhold og driftsform setter sitt preg på kjøttet. En diet bestående av gress, lyng, einer, urter og tang gir kjøttet et mildt særpreg og et snev av viltsmak. I motsetning til for eksempel «vanlig» norsk sau lagrer villsauen overvintringsfettet rundt innvollene. Dette medfører lite fettmarmorering i kjøttet, og dermed mindre smaksetting av kjøttet.

Kultivering av kystlandskapet

kystlynghei

Kystlynghei. En truet naturtype.

I en tid hvor mye av det norske kystlandskapet trues av gjengroing har avl av norsk utgangersau, eller villsau, vist seg å være en viktig bidragsyter i bevaring av kulturlandskapet langs kysten. Kystlyngheiene er skapt gjennom flere 1000 år med beiting, og fremstår i dag som en sterkt truet naturtype. Gjennom beiting og lyngbrenning bidrar sauebøndene til å holde landskapet i hevd, og gir en rekke med truede arter bedre levevilkår.

Selges på Rema 1000

Dalpro sitt prisvinnende pinnekjøtt kan kjøpes ved samtlige Rema 1000 butikker i Trøndelag. Kvalitetsvarene er på denne måten lett tilgjengelig for folk flest

Villsau og hjort som julegave

fenalarFor de som sliter med å finne på kreative julegaver kan Dalpros julegaveesker være løsningen. Fenalår på stativ eller varmrøkt lammelår på skjærefjøl m/kniv, er noen av delikatessene som kan bestilles via Dalpros egen internet-side.