Hemningsløst fiske på Trøndelagskysten

I Trøndelag er alle forutsetninger til stede for at du skal få gode fiskeopplevelser. Med en blanding av øyrik skjærgård, skjermede fjorder og lett tilgang til åpent hav, kan alle hobbyfiskere finne ideelle forhold ut fra sitt erfaringsnivå og ønske om utfordringer.

Et av verdens beste områder for havfiske

Kveitefiske i Roan

Kveitefiske i Roan

Kysten av Trøndelag er et av verdens beste områder for havfiske. I øyriket Hitra og Frøya er det mange holmer og skjær som gir ly mot været og sørger for gode fiskeforhold, samtidig som veien ut til åpent farvann er kort. Fosen er kjent for gode fiskemuligheter både i fjordene og på havet utenfor.

Langs hele kysten kan du leie båt og fiskeutstyr og bo i sjarmerende rorbuer. Du kan også bli med lokale fiskeguider ut på det åpne havet. Liker du deg best i rolig farvann, er det ypperlige forhold for både fiske fra land, og i båt blant holmer og skjær.

Tusenvis av fiskbare vann

Liker du ferskvannsfiske i innsjøer og elver kan vi by på over 1000 vann der det er mulig å fiske. Fosen har noen av Trøndelags beste smålakselver. Her fiskes mye laks, men også sjøørret og røye. Stordalselva er den mest kjente, og har utløp i sentrum av Åfjord.

Bli med på guidet fisketur

Båter til leie Fjellvær Gjestegård

Båter til leie Fjellvær Gjestegård

Er du ikke vant med havfiske kan det være lurt å starte med en guidet fisketur.

Mange av aktørene som leier ut båter tilbyr også fiskeguide på timesbasis.

For grupper er det mulig å bli med ut på storhavet i en ekte fiskeskøyte. Med skipper som vet hvor de beste fiskeplassene er kan vi garantere storfisk på kroken. Det er mulig å leie både fiskeutstyr og klær.

Oversikt over tilbud om båtutleie og guidede turer finner du her.

Overnatte på hotell eller i rorbu

Sula Rorbuer

Sula Rorbuer

Når du vil fiske i KystNorge har du et bredt utvalg av overnattingssteder å velge blant. Du finner alt fra hoteller og gjestegårder til hytter og rorbuer.

Oversikt over overnattingssteder finner du her