Linesøya i Åfjord

Overnatte i leiligheter i Trollskaret eller på Vågan Feriegård på Linesøya

Linesøya ligger 4 mil fra Årnes i Åfjord. Du kommer til Linesøya ved å følge Fv 715 til Åfjord og deretter videre til Stoksund, Stokkøya og til Linesøya. Du passerer over Linesøybrua hvor du har panoramautsikt mot havet.

Linesøya er bl.a. kjent for et rikt dyre- og fugleliv, jordbæråkre og gode fiskemuligheter. Det er i underkant av 40 husstander med rundt 70 fastboende.

Øyholmen/Stemma med ruiner fra 2. verdenskrig

Øyholmen/Stemma med ruiner fra 2. verdenskrig

Sykle
Du kan sykle rundt øya (ca. 10 km) og oppleve naturen på nært hold. Skipsleia går på østsida av øya og du har Atlanterhavet mot vest.  Se informasjon om sykkelløype under.

Museumsfjøset på Rekstern

Museumsfjøset på Rekstern

Stemma/Øyholmen
er et område nordvest på øya hvor du finner rester etter tyske radarer og andre bygg fra 2. verdenskrig. Det er tursti og det tar ca. 20 min. hver vei. Her har du havet rett utenfor og bratte fjell på innsiden.

Kultursti langs sjøen eller over øya

Kultursti langs sjøen eller over øya

Museumsfjøset på Rekstern
er verdt et besøk for å se utstillinger arrangert bl.a. av Kjerringrokken museumslag. I 2014  kan du se fiskeredskaper og bilder fra gamle dager. Kaffeservering og loppesalg.

Fornminner
Geitastua er en hule ca. 100 moh. I steinalderen gikk havet nesten opp hit. Hulen fungerte som et midlertidig oppholdssted.

 

Center map
Traffic
Bicycling
Transit