Dolmsundet. Copyright: Stian Vatn
Vettastraumen bru. Copyright: Stian Vatn
Dolm kirke. Copyright: Stian Vatn
prev
next

Sykkeltur på Hitra: Brurunden

Brurunden går mellom Dolmsundbrua og Vettastraumen bru. Du kan sykle/kjøre bil fra Sandstad til Dolmsundbrua, om du svinger til venstre(mot Melandsjø) før du kommer til brua finner du en stor og fin parkeringsplass.

Sykle over Dolmsundbrua mot Frøya, på toppen av brua har du fantastisk utsikt over Frøya og Dolmsundet. Etter at du har passert brua, ta til venstre mot Kjerringvåg. Avstanden fra Dolmsundbrua – Kjerringvåg er: 3,7 km.

Når du kommer til Kjerringvåg kan du velge veien over Vettastraumen bru (følg skilt mot Melandsjø), her er det lite trafikk, og på brua har du flott utsikt over Dolmsundet. Etter at du har passert Vettastraumen bru kommer til et kryss, ta her til venstre og du er tilbake til utgangspunktet for turen. Avstanden fra Kjerringvåg – Dolmsundbrua er: 4,2 km.

Det anbefales på det sterkeste og ta turen til til Dolm kirke og prestegård, følg skilt fra Kjerringvåg. Avstanden fra Kjerringvåg – Dolm kirke er 5,2 km.

For flere turtips langs veien, stikk innom Hitra turistkontor i Fillan som er stasjonert i samme bygg som Kystmuseet i Sør – Trøndelag.

Tekst: Sølvi T J Næss.

 

Kilde: Kystnorge AS
Ingen data
Ingen data

Mer informasjon

Telefon: +47 72 44 40 10
Web: kystmuseet.no/hitra-turistkontor

7240 Hitra